torstaina, huhtikuuta 28, 2005

Torstai 28

Kiitos kannustuksesta kaikille palautteen antajille. Se on kannustanut tämän päiväkirjan pitämisessä paljon. Ilman kannustusta en olisi jaksanut kirjoitella myöhään illalla näitä viestejä raskaan ja pitkän päivän jälkeen.

Skypen käyttäjä bussipysäkillä Shanghaissa. Langaton verkko toimiii sielläkin.

Aamulla tapasimme nuoren avioparin joka toimii TWR:n paikallisia aluetyöntekijöitä. He kertoivat työstään ja haasteistaan Kiinassa. Mielenkiintoisia asioita. Opimme paljon uutta radiotyöstä ja kertoivat koskettavia kokemuksia ja perheensä vaiheita. Näimme myös käsinkirjoitettuja kiinankielisiä palautteita.


Haastattelun jälkeen menimme yhdessä kiinalaiseen ravintolaan syömään lounasta. Itse asiassa se oli Taiwanilainen ravintola Sanghaissa.

Iltapäivän ohjelma oli peruuntunut ja vietimme aikamme torilla ja nähtävyyksissä ja keskustellen yhdessä oppaidemme kanssa. Niissä keskusteluissa opimme taas paljon uusia asioita kiinan työstä ja haasteista ja meillä oli aikaa tarkastaa epäselviksi jääneitä asioita.

Tänään vietimme viimeisen illallisen yhdessä täällä Kiinassa koska huomenna lennämme Hongkongiin ja oppaamme Jooseppi ja Joonatan lentävät Taiwanille. Illallinen oli tietysti kiinalainen ja vain aamupaloilla olemme käyttäneet haarukkaa ja veistä, muuten pelkkiä puikkoja eikä nälkä ole vaivannut, päinvastoin.

Illallisen jälkeen keskustelin pitkään Joonatanin kanssa internet sivustoista ja niiden hallinnoinnista. Näytin miten MOODLE ohjelmalla voi luoda oppimisympäristöjä Internetiin. Hän oli tosi iloinen uudesta tiedosta ja haastoi minua Taiwanille opettamaan lisää.

Näin opettelimme ihmisten nimiä katsomalla missä he istuivat pöydässä. Kiinalaiset nimet olivat aika vaikeita muistaa. Monilla kristityillä oli myös englantilainen nimi jota he käyttivät meidän kanssa.