keskiviikkona, huhtikuuta 27, 2005

Keskiviikko 27

Aamulla saavuimme hyvin nukkuneina seitsemältä Shanghain asemalle. Sieltä suoraan hotelliin jossa odottelimme pari tuntia ennen kuin pääsimme sisään huoneisiin. Käytin tilaisuutta hyväkseni ja kävin kuntosalissa ja uimassa. Uima-altaasta hotellin ylimmästä 27 kerroksesta oli loistavat maisemat yli Shanghain. Huoneemme on 13 kerroksessa, josta ohessa näkymää. (kuva Harri)

Ennen lounasta tapasimme radiokuuntelijoita jotka olivat tulleet meitä tapaamaan jopa 1200 km päästä. Jokainen kertoi vuorollaan omasta elämästään ja työstään ja millaisessa seurakunnassa ovat mukana. Mielenkiintoisia kertomuksia.

He myös kertoivat että tällä hetkellä Kiinassa on aika helppo ostaa raamattu ja se maksaa vain 0,7 euroa eli käytännössä kaikilla halukkailla on varaa ostaa yksi. Joillakin alueilla saattaa olla tilapäisesti pulaa Raamatuista, mutta niitä on nyt kohtuullisen hyvin saatavilla.


Tämän kokouksen jälkeen menimme myöhäiselle lounaalle kaupungin kuuluisaan turistiravintolaan, jossa presidentti Clintonkin kävi syömässä vieraillessaan Shanghaissa. Sen jälkeen meillä oli pieni hetki ostoksille ja kahville paikallisessa Starbuck kahvilassa.


Kauppakuja (kuva Harri)

Ennen illallistapaamista ehdimme pikaisesti käväistä Aasian korkeimmassa radio tornissa (The Oriental Pearl Tower) josta näkyi koko Shanghai paitsi että oli vähän utuinen päivä eikä näkyväisyys 350 metrin korkeudessa ollut paras mahdollinen.

Illallisella tapasimme taas ryhmän radiokuuntelijoita joilta opimme paljon radion merkityksestä Kiinassa.

Tänään työpäivä loppui jo kymmeneltä illalla ja täällä on hyvä internet yhteys joten päiväkirjan pito sähköpostin luku ja kaikki sujuu hyvin. Tosin nyt lopetamme kello on jo yli puolen yön.

Onneksi huomenna ei ole kovin varhainen aloitus aamulla.

5 Comments:

At 12:05 ip., huhtikuuta 28, 2005, Anonymous Anonyymi said...

Kovasti tuntuu teillä ohjelmaa olevan. Kaikkea ei kai tavallinen ihminen edes pysty suodattamaan. Eilen tämä kommenttiosa kieltäytyi toimimasta, saa nähdä miten nyt käy. Täällä on nyt hiukan lämpimämpää, mutta jäät pysyvät tiukasti Kallavedessä. Levätkää toki kunnolla jossakin välissä!
Liisa

 
At 1:16 ip., huhtikuuta 28, 2005, Anonymous Anonyymi said...

On kiva saada jo nyt katsella kuvia matkaltanne! Se kuva on erityisen kaunis, jossa on kolme naista kukkivien puiden keskellä. Toivottavasti kuvaa voi joskus käyttää jossain esitteessä tms! Hyvinkäällä on tänään pilvipoutainen sää. Valmistaudumme vappumyyjäisiin. Minun täytynee tänään käydä ostamassa itselleni "pakollinen" vuotuinen tippaleipä, viime vuonna kun taisi jäädä väliin ja kovasti jo tekee mieli sitä herkkua. Pysykää terveinä!
Annaleena

 
At 2:59 ip., huhtikuuta 28, 2005, Anonymous Anonyymi said...

Kuvat ovat tosi kiva lisä matkapäiväkirjaan. Yksi kuva enemmän kuin tuhat sanaa, paikkansa pitää! Kiitos Harri (ja muut) hienoista kuvista ja Timo sinulle, että jaksat kirjoitella. Luulisi noiden tapahtumarikkaiden päivien jälkeen lähinnä sängyn kutsuvan illalla. Olemme teitä muistaneet rukouksin. Turvallista jatkoa, terveiset kaikille! Tuula

 
At 3:28 ip., huhtikuuta 28, 2005, Anonymous Anonyymi said...

Hei toverit
Timo, toivottavasti olet ottanut nauhalle niitä radiokuuntelijoiden kertomia juttuja. Odotan innolla materiaalia sieltä. Huomenna alan valmistella Sansan ryhmämatkaa Kyprokselle. Pitäisi ottaa mukaan Sansa-materiaalia ryhmäläisille ja takataskuun muutama aamun avaus ja lähetysinfo. Jukkahan pitää Limasssolissa meille raamattutunnin ja jumalanplveluksen ja Liisa-kanttori lauluillan. Viikon aikana teemme myös kolme pitkää kokopäiväretkeä. Lilli

 
At 4:40 ip., huhtikuuta 28, 2005, Anonymous Anonyymi said...

Hej!
Här kommer en hälsning från svensken i gruppen.
Ja, det ser ut som att vi bara sysslar med sightseeing, mat och fotografering. Men vi har inte det som huvudsak.
Vi har fått möten många kristna - unga och äldre. Och det är mycket gripande att höra deras berättelser och erfarenheter. Men det kan vi ju inte tala om på internet, inte heller visa bilder om det.
Vi har det bra på alla sätt försöker ta vara på alla inryck som strömmar emot oss.
Mest intryck får vi ändå av att se vad Gud gör i detta väldiga land.
KOM IHÅG ATT BE FÖR VÅRA / ERA VÄNNER HÄR !! Det är viktigt!
Hälsningar
Lennart Johansson

 

Lähetä kommentti

<< Home