keskiviikkona, huhtikuuta 27, 2005

Tiistai 26

Tänään heräsimme puoli kuudelta varhaiselle aamupalalle ja samalla pakkasimme laukkumme ja poistuimme hotellista. Varhainen aamupala oli tarpeen koska meillä oli pitkä matka maaseudulle. Kaupungista poimimme muutamia naiskuuntelijoita mukaamme. Matkustimme noin kaksi tuntia kaupungin koillisreunalle. Siellä tapasimme muutamia kuuntelijoita ja söimme yhdessä lounaan.

Se oli hyvin kiinalainen kevyt lounas lähinnä kylmiä ruokia. Miehet söivät eri paikassa kuin naiset.


Siinä perheessä osa oli kristittyjä ja osa ei. He olivat hyvin innoissaan kaukaisista vieraista ja kertoivat vapaasti elämästään ja kuvasivat innokkaasti meitä. Me tietysti kuvasimme innokkaasti heitä ja myös monta yhteiskuvaa saatiin aikaiseksi.


Lounaan jälkeen kävimme katselemassa paikallisia nähtävyyksiä yhdessä ja seurustelimme ja tutustuimme puolin ja toisin. Saimme paljon valokuvia maaseutukylistä. Kylä oli aivan Pekingin kartan laitamilla ja se oli jo vuoristoista maaseutua. Siellä oli suuria päärynäviljelmiä.



Mukana oli myös kaksi nuorehkoa naista jotka olivat kotikirkko seurakuntien jumalanpalvelusten vetäjiä ja vastuunkantajia. He osasivat myös jonkin verran englantia. Talon isäntäväki ei osannut kovin paljoa englantia mutta meillä oli monta tulkkia.

Iltapäivällä palasimme takaisin kaupunkiin ja tutustuimme muutamaan kristilliseen taidekauppaan jotka sijaitsivat turistien suosiman antiikki- ja taide-esineisiin ja turistirihkamaan erikoistuneella kadulla. Ostimme sieltä vähän käsityöesineitä ja seinälle ripustettavaa kiinalaista taidetta.


Sieltä kiirehdimme hakemaan pakatut laukut hotellista ja kiirehdimme junalle. Junamme lähti vilkkaalta Pekingin asemalta kello 7 illalla.

Tällä asemalla ei oikein löytänyt oikealle raiteelle jos ei osannut lukea kiinaa. Me olimme lukutaidottomia, mutta onneksi Jooseppi ja Joonatan osasivat ohjata oikeaan junaan.


Junassa söimme illallisen makuuvaunumme pienellä pöydällä.

Illallisen jälkeen keskustelimme pitkään oppaittemme Josephin ja Jonatanin kanssa Kiinan tilanteesta. Siinä saimme vastauksia matkamme aikana nousseisiin kysymyksiin.

Lopetimme vasta vähän ennen yhtätoista ja herätys oli aamulla kuudelta ennen kuin juna saapui Shanghaihin.