torstaina, toukokuuta 05, 2005

Perjantai 29

Aamulla tapasimme radiokuuntelijan, joka oli lähtenyt opiskelemaan raamattua radio-ohjelman ja Internetin välityksellä.

Tapaamisen jälkeen lähdimme maailman nopeimmalla junalla Shanghaista lentokentälle. Junan nopeusmittari näytti 430 km tunnissa hyvin nopeasti. Juna ”lensi” magneettikentän päällä kiskojen yläpuolella. Aika tasaista ja melutonta kyytiä kun ottaa huomioon nopeuden jolla mentiin eteenpäin. Rata ei ollut pitkä eikä matka kestänyt kovin kauan.

Shanghaista lensimme China Airlines lentokoneella ja kertasimme muistorikkaan matkamme vaiheita. Kaikki olivat varsin tyytyväisiä kokemuksiinsa.

Illalla saavuimme Hongkongiin josta oppaamme Jooseppi ja Joonatan jatkoivat suoraan Taiwanille ja me menimme junalla keskustaan jossa majoituimme partiojärjestön hotelliin. Se oli suoraan keskuspuiston pohjoispuolella mukavalla paikalla lähellä Suomen Lähetysseuran toimiostoa ja Kukkosen Jorman ja Johannan kotia. Hotelliin vievä bussi kiersi puli keskustaa mutta otimme sen kiertoajeluna vaikka se kesti hiukan kauemman kuin ajattelimme.

Nautin illallisen yhdessä vanhan ystäväni Luterilaisen tunnin Hongkongin toimiston entisen johtajan Ellen Makin kanssa.

Hän odotti minua jo hotellin aulassa kun vihdoin pääsimme sisään. Harri meni väsyneenä nukkumaan ja Lennart ja Juha nauttivat Hongkongin kulinaristisista nautinnoista paikallisessa McDonald’s ravintolassa. Illalla Ellen näytti vielä Hongkongin rannassa paikallisen valo show’n jossa kymmenet isot pilvenpiirtäjät välkyttelivät valojaan tietokoneen ohjauksessa. Aika vaikuttava näky.

Kun vihdoin pääsin hotellihuoneeseeni, kello oli jo niin paljon, ettei enää jaksanut mitään päiväkirjaa kirjoittaa.