torstaina, huhtikuuta 28, 2005

Torstai 28

Kiitos kannustuksesta kaikille palautteen antajille. Se on kannustanut tämän päiväkirjan pitämisessä paljon. Ilman kannustusta en olisi jaksanut kirjoitella myöhään illalla näitä viestejä raskaan ja pitkän päivän jälkeen.

Skypen käyttäjä bussipysäkillä Shanghaissa. Langaton verkko toimiii sielläkin.

Aamulla tapasimme nuoren avioparin joka toimii TWR:n paikallisia aluetyöntekijöitä. He kertoivat työstään ja haasteistaan Kiinassa. Mielenkiintoisia asioita. Opimme paljon uutta radiotyöstä ja kertoivat koskettavia kokemuksia ja perheensä vaiheita. Näimme myös käsinkirjoitettuja kiinankielisiä palautteita.


Haastattelun jälkeen menimme yhdessä kiinalaiseen ravintolaan syömään lounasta. Itse asiassa se oli Taiwanilainen ravintola Sanghaissa.

Iltapäivän ohjelma oli peruuntunut ja vietimme aikamme torilla ja nähtävyyksissä ja keskustellen yhdessä oppaidemme kanssa. Niissä keskusteluissa opimme taas paljon uusia asioita kiinan työstä ja haasteista ja meillä oli aikaa tarkastaa epäselviksi jääneitä asioita.

Tänään vietimme viimeisen illallisen yhdessä täällä Kiinassa koska huomenna lennämme Hongkongiin ja oppaamme Jooseppi ja Joonatan lentävät Taiwanille. Illallinen oli tietysti kiinalainen ja vain aamupaloilla olemme käyttäneet haarukkaa ja veistä, muuten pelkkiä puikkoja eikä nälkä ole vaivannut, päinvastoin.

Illallisen jälkeen keskustelin pitkään Joonatanin kanssa internet sivustoista ja niiden hallinnoinnista. Näytin miten MOODLE ohjelmalla voi luoda oppimisympäristöjä Internetiin. Hän oli tosi iloinen uudesta tiedosta ja haastoi minua Taiwanille opettamaan lisää.

Näin opettelimme ihmisten nimiä katsomalla missä he istuivat pöydässä. Kiinalaiset nimet olivat aika vaikeita muistaa. Monilla kristityillä oli myös englantilainen nimi jota he käyttivät meidän kanssa.

5 Comments:

At 10:36 ap., huhtikuuta 29, 2005, Anonymous Anonyymi said...

Huomenta Timo ja kumppanit - teillä tosin on jo iltapäivä menossa! Jostain syystä kuvat eivät avaudu, jokin häiriö menossa?
Tekstit ovat kuitenkin luettavissa ja tiedämme, että tänään siirrytte Hongkongiin. Me valmistelemme huomisia vappumyyjäisiä täällä. Siunausta ja varjelusta loppupäiviinne - turvallista paluumatkaa! Tuula

 
At 11:23 ap., huhtikuuta 29, 2005, Anonymous Anonyymi said...

Hei Timo ja kamut, kiitos taas tuikituoreista terveisistä. Kiina on mielessä minullakin koko ajan, kun valmistelen sitä Espoon tksrk:n Lähetysrengas-sivua. Olen poiminut viesteistäsi asioita, joista saan kyllä koostettua siihen kuumat matkaterveiset. Lähetän ne tänään. Täällä on h-u-i-k-a-i-s-e-v-a-n kaunis kevätpäivä, teitä kenties huikaisevat muut asiat. Ihanaa silti. Anne PS: en minäkään saanut kuvia auki

 
At 11:59 ap., huhtikuuta 29, 2005, Anonymous Anonyymi said...

Minäpä sain ja näin auringon ruskettamia kasvojakin. "It´s the early bird that catches the worm." Olin koneella varmaankin siinä kuuden jälkeen Suomen aikaa. Kaikki kuvat näkyivät silloin ja olivat tarkkoja. Pysyikö luotijuna radallaaan? Täällä kotona taas eilen yksi juna (Savossa) ei pysynyt.
Liisa

 
At 12:03 ip., huhtikuuta 29, 2005, Anonymous Anonyymi said...

Nyt ne eivät tosin näy minullekaan eikä taida tämä kommentointikaan onnistua. Ei ainakaan heti näyttänyt siltä. Kokeilen uudelleen, joten älkää hermostuko turhista kommenteista.

Se sama Liisa

 
At 3:19 ip., huhtikuuta 29, 2005, Anonymous Anonyymi said...

Heipparllaa hyvät herrat och hej till den svenska herremannen. Kuvat näkyvät ainkakin nyt oikein hyvin. Kello on kolme täällä Suomessa ja teillä varmaan jo kahdeksan illalla. Olette tietysti taas jossain hienossa paikassa Hongkongissa ? syömässä. Eikö yhteinen syominen olekin ihanan rentouttavaa ja mukavaa, sitä pitäisi kyllä Suomessakin harrastaa enemmän. Nyt alkaa palaveri... Lilli

 

Lähetä kommentti

<< Home