torstaina, toukokuuta 05, 2005

Loppumatka

Sunnuntai 1.5-Keskiviikko 4.5

Sunnuntai aamuna Juha, Lennart ja Harri pääsivät matkaan kohti Suomea. Minä jouduin jäämään vielä muutamaksi päiväksi. Kaikki pääsivät onnellisesti matkaan vaikka tavaraa oli kertynyt enemmän kuin laukkuihin mahtui. Minä hain ylijäämät hotellista myöhemmin. Minunkin laukkuni olivat niin täynnä että jouduin lentokentällä pakkaamaan osan tavaroista lentoyhtiön pahvilaatikkoon. Toivottavasti muistan ottaa sen Helsingissä laukku hihnalta. Onneksi Lufthansa oli armollinen eikä perinyt ylimääräistä laskua kiloista.

Sunnuntai iltana olin rannassa katsomassa uutta pilvenpiirtäjien valo show’ta Vapun päivän kunniaksi. Show’ta oli vahvistettu pilvenpiirtäjien katolta ammutuilla ilotulitteilla ja musiikilla. Aika vaikuttava esitys ja paikalla oli paljon Hongkongilaisia.

Maanantaina tutustuin vielä lisää Suomen Lähetysseuran tekemään työhön Hongkongissa ja kiinassa Kukkosten kodissa. He olivat myös kiinnostuneita matkamme vaikutelmista.

Illalla olimme vielä Jorman kanssa iltatorilla katselemassa paikallista elämää. Jorman mukaan siellä oli hyvin hiljaista, koska Vappu osui sunnuntaille. kiinalaiseen tapaan seuraava maanantai oli vapaapäivä ja monet myyjät ja ostajat olivat loman vietossa. Vappu on sielläpäin tärkeä lomailu aika.

Tiistaipäivän vieti Manhei Yipin kanssa. Häneen tutustuin kun hän oli nuorisoharjoittelijana Genevessä. Hän näytti minulle paljon nähtävyyksiä Hongkongin saarella. Matkalla ehdimme päivittää kaikki Geneveä koskevat asiat ja kuulumiseme. Menimme kaksikerrosbussilla ylös ja alas jyrkkiä ja kapeita teitä ja päädyimme saaren eteläpuolelle josta ehdimme nipin napin illaksi kotiin.

Illalla olin vielä hotellini lähellä torilla jossa myytiin uutta ja käytettyä tietokoneisiin ja viestintään liittyvää pikkutavaraa ja vähän suurempiakin. Hinnat olivat hyvin alhaiset ja tavaraa oli tarjolla hyvin paljon. En tiedä miten olisi käynyt jos olisi ollut enemmän aikaa ja laukuissa tilaa.



Valitettavasti suunnittelemani Luterilaisen Tunnin vierailu ei onnistunut koska uusi johtaja ei ollut vielä tavattavissa. En ehtinyt myöskään tavata Hongkongin Evankelisluterilaisen kirkon pääsihteeriä Richard Luita jonka viimeksi tapasin Bangkokissa LML kokouksessa.

Keskiviikkona aamusella hankkiuduin lentokentälle raahaten hikisenä päivänä liian painavia laukkujani. Lopulta pääsin ilmastoituun odotustilaan viilenemään. Nyt olen lentokoneessa matkalla kohti Frankfurtia ja illalla minun pitäisi päästä vihdoin omaan sänkyyni nukkumaan.

Matka oli todella antoisa ja mielenkiintoinen. Tässä päiväkirjassa olen jättänyt varsinaiset keskustelun aiheet ja tavatut ihmiset pois ja keskittynyt enemmän matkan hauskoihin osiin. Ilman Harrin tukea ja lukijoiden palautetta en varmaan olisi jaksanut tätä näin ahkerasti päivittää.

2 Comments:

At 10:44 ap., toukokuuta 05, 2005, Anonymous Anonyymi said...

Once again I want to express my thankfulness to the Finnish gentlemen from SANSA. Thanks for taking me into your group for this visiontrip to China! Also thanks for your patience with me!

I have written my diary in Swedish, and it is accesible at www.norearadio.se. Find the link in the news column.

God bless you all!
Lennart Johansson

 
At 10:56 ap., helmikuuta 18, 2006, Blogger Timo said...

Tksi tähän liittyvä linkki on http://www.asia-lutheran.org/index.php

 

Lähetä kommentti

<< Home