torstaina, toukokuuta 05, 2005

Lauantai 30

Aamulla söimme varhaisen aamupalan ja lähdimme sen jälkeen Kukkosen Jorman kanssa vierailemaan Hongkongin luterilaisessa teologisessa seminaarissa. Siellä meillä oli erittäin mielenkiintoinen ja valaiseva keskustelu Kiinan tilanteesta. Seminaarilla on vankat suhteet Kiinaan ja monia opiskelijoita sieltä. Lisäksi seminaari on tuottanut Kiinan tutkimuksen sarja Luterilaisen maailman liiton kanssa. Haastoimme seminaaria tekemään tutkimusta radio-ohjelmien vaikutuksesta Kiinan kirkon kasvuun ja kehitykseen. Rehtori oli kiinnostunut aiheesta.

Seminaarilla tapasimme myös siellä työtä tekeviä suomalaisia opettajia ja tutustuimme seminaariin. Lauantaipäivänä siellä ei ollut opetusta mutta kappelia valmisteltiin juuri häitä varten.

Seminaarilta kävelimme krstillis budhalaiseen dialogikeskukseen jossa ostimme kaikenlaista pientä. Siellä oli hyvin paljon kontekstualisoitua kristillistä taidetta ja symboleita lautasista kirjoihin ja pienitä muistoesineistä isoihin tauluihin.

Saimme vielä sovitettua siihen vierailun vilkkaaseen temppeliin jossa katselimme suitsukkeiden polttamista ja ihmisten uskonnollista palvontamenoa jolla oli meille hyvin oudot muodot.

Sen jälkeen palasimme kiireesti metrolla hotellille ja nipin napin ehdimme syödä myöhäisen lounaan.

Lounaan jälkeen kaikki Kuopiolaiset matkaajat lähtivät Kukkosen Jorman luokse ja muut lähtivät viimeisille ostoksille ja minä lähdin etsimään uutta internetistä varaamaani hotellia. Se oli hiukan epäilyttävällä seudulla, mutta itse hotelli oli siisti ja asiallinen eikä liian kaukana metrosta.

Siellä en päässyt internetiin päivittämään päiväkirjaa, joten taas jäi yksi päivä rästiin.

1 Comments:

At 6:54 ip., toukokuuta 10, 2005, Anonymous Anonyymi said...

Hei Timo

Olipa mukava, että sait matkapäiväkirjasi päätkseen. Kuvattavat kohteet taisivat kaunistua loppua kohden. Oli hieno reissu ja olinhan minäkin siellä mukana.

terv. Harri

 

Lähetä kommentti

<< Home